top of page
  • Priscilla van Rijn

CrossFit: de sport waarmee je in no time fit bent!

Bijgewerkt op: 5 sep. 2021

CrossFit is een sport waarvan de één geen idee heeft wat het nu precies is, en de ander misschien denkt dat het alleen maar een sport voor super fitte mensen is. Eén ding is zeker: CrossFit is een sport voor iedereen, en een sport waar ik zelf zo’n vier jaar geleden verslaafd aan ben geraakt.


Wat is CrossFit?

CrossFit is een sport die alles omvat om super fit en sterk te worden. Het bestaat uit verschillende onderdelen zoals cardio, gewichtheffen en gymnastics.

Een les CrossFit duurt een uur en begint met een Warming up. Hierna komt het kracht of techniek onderdeel. Vervolgens gaat de muziek een standje harder en is het tijd voor de WOD. WOD staat voor Workout Of the Day. Deze workout is altijd onder hoge intensiteit. Dus ja, zweten gegarandeerd!


De ene keer is het de bedoeling dat je een complete workout binnen een zo snel mogelijke tijd afrondt, en de andere keer staat de tijd vooraf vast en is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk rondes haalt. Een beetje competitie komt er dus ook wel bij kijken. Dit maakt het extra leuk om jezelf uit te dagen. De les wordt altijd afgesloten met een Cooling down.


Het fijne aan CrossFit vind ik dat je niet meer zelf hoeft na te denken over wat je die dag wilt doen met sporten. Je komt, volgt de les, bent een uurtje later klaar en hebt een heerlijke training gehad. Ideaal toch! Ook zijn de groepen niet te groot, waardoor de trainer altijd tijd en aandacht voor je heeft.


De CrossFit box

De ruimte waarin je de CrossFit les volgt wordt een box genoemd. Een CrossFit box is niet te vergelijken met een gewone sportschool. Je vindt hier geen spiegels, geen tv’s en ook geen fancy apparaten.

Wel zijn er rekken, barbells, dumbbells, medicine balls, touwen, kettlebells, roeiers, fietsen en allerlei andere losse objecten. Alles waarmee jij elke training weer iets totaal anders doet en dingen leert die je van tevoren nooit voor mogelijk had gehouden.


CrossFit is voor iedereen

Het mooie aan CrossFit is dat het een sport voor iedereen is, ongeacht je leeftijd of niveau. Alle oefeningen en workouts zijn namelijk uitstekend aan te passen naar wat jij kan. Dit wordt schalen genoemd. Jouw trainer helpt je hierbij, waardoor je altijd een uitdagende workout kan doen. Laat je dan ook niet afschrikken. Iedereen is ooit begonnen.


Met CrossFit zul je in een korte tijd al een enorme vooruitgang zien in kracht, conditie en techniek. Je zal je niet alleen fit voelen, je gaat er ook nog eens binnen no time fit uitzien. Ook zul je al snel merken dat in een box een enorm goede onderlinge sfeer hangt.


Zelf heb ik nog geen moment spijt gehad dat ik de sportschool heb ingeruild voor CrossFit.

Ben je nieuwsgierig geworden? Plan dan een proefles bij een box bij jou in de buurt, of kom een keertje gezellig met mij meedoen bij CrossFit Wijchen!

46 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page